Hanneke de Mik

Verloskundige
Werkzaam sinds 1995 bij verloskundigenpraktijk ‘Wereldkind’. Naast de spreekuren en diensten heb ik een aantal specialisaties binnen de praktijk, te weten: begeleiding verloskundigen in opleiding, het maandelijks verzorgen van de voorlichtingsavond over de bevalling, het begeleiden van centering pregnancy groepen, het klieven van de tongriem bij de pasgeborene en het plaatsen van spiralen en overige informatie aan de client na de bevalling over anticonceptie.

Mindfulness trainer
Sinds oktober 2019 een afgeronde studie teacher/trainer ‘Mindful zwanger en bevallen’ en Mindfulnesstrainer ‘Mindfulness-based stress reduction’.


Als verloskundige heb ik mij toegelegd op mindfulness trainingen voor zwangeren en hun partner.
Elke zwangerschap en bevalling is uniek. Met mijn ervaring als verloskundige en mijn kennis als mindfulness trainer ga ik je helpen om op een andere manier om te gaan met de stress, pijn en alle onzekerheden die je tegenkomt tijdens de zwangerschap, de bevalling en erna.Training Mindful Zwanger en Bevallen voor jou en je partner

Mindful Zwanger en Bevallen geeft je een positieve manier van zwanger zijn, een ontspannen bevalling en verbetert de relatie tussen jullie als ouders en jullie baby.
Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend. Je leert opmerkzaam en nieuwsgierig te zijn om je gedachten en emoties van een afstand te bekijken.
Hierdoor krijg je een keuze hoe je gaat reageren op bijvoorbeeld stress tijdens de zwangerschap of onzekerheid omtrent de bevalling. Door de lessen krijg je meerdere handvatten om samen met je partner goed voorbereid te zijn op de bevalling. Ook zul je merken dat je baby je eigen mindfulness trainer zal zijn en zal ook de relatie met je partner verdiepen.

-Ik geef voor zwangere en partner een 8 weekse training mindful zwanger en bevallen. Een hele complete training voor een ontspannen zwangerschap, om je goed voor te bereiden op de bevalling, het verdiepen van je relatie, het ouderschap en het zijn met je baby. Kortom de mindfulness is een levenskunst die je helpt in je verdere leven.
Kosten: €550 voor jullie samen. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor een vergoeding voor een zwangerschapscursus! (maximaal €100)
De training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2 uur die je samen met je partner volgt.

 

Tijdens de training komt het volgende aan bod:

-Mindfulness ontspanningsoefeningen, waardoor je vertrouwen en moed zal toenemen
-Vaardigheden ontwikkelen om beter om te gaan met stress tijdens de zwangerschap, het ouderschap en in het leven
-Mindful bewegingsoefeningen voor meer kracht en flexibiliteit
-Leren omgaan met de weeën tijdens de bevalling
-Een betere communicatie ervaren met je partner
-Het ontwikkelen van het ouderschap
-Contact met de baby

Je krijgt een handleiding met huiswerk en een usb stick met ontspanningsoefeningen. Dagelijks zal je 30-40 minuten gaan oefenen om mindfulness je eigen te maken


Individuele Training Mindful Zwanger en Bevallen
-Individuele training voor de zwangere. Voor de zwangere die angstig is voor de bevalling kan ik individueel afstemmen wat er nodig is om de ‘beren op de weg’ kleiner te maken, eventueel met 1 of 2 lessen met de partner erbij om ook samen thuis te oefenen.
Kosten: afhankelijk hoeveel lessen er nodig zijn. €25 per individuele les van 3 kwartier

Individuele 8 weekse MBSR training (mindfulness-based stress reduction)
-Individuele 8 weekse MBSR training voor ‘niet zwangeren’!
Ook voor de ‘niet-zwangere’ bied ik een individuele 8 weekse training aan om stress gevoelens, door de lat die te hoog ligt, het hoofd te bieden.
In deze individuele training leer ik je om op een andere manier om te gaan met stress. Door meditatie oefeningen gaan we aan de slag hoe je zelf, door meer in dit moment te leven, beter je geest kan beïnvloeden, die altijd over het verleden of toekomst piekert. Het geeft je handvatten voor je verdere leven.
Kosten: €250 voor 8 lessen van 1 a 1/1/2 uur

Homeopaat
Tijdens de zwangerschap kunnen er allerlei vervelende klachten optreden die met reguliere medicijnen niet of nauwelijks kunnen worden opgelost, doordat ook veel medicijnen niet mogen tijden de zwangerschap. Denk aan misselijkheid/braken, moeheid/slecht slapen, hooikoorts, blaasontsteking etc. Met behulp van een gesprek gaan we kijken welk middel het best bij je past en zullen de klachten hanteerbaar worden of zelfs verdwijnen.
Homeopatische middelen zijn ‘natuurlijke’ middelen dus kunnen zonder risico gebruikt worden in de zwangerschap. Tijdens het gesprek vraag ik niet alleen de klachten goed uit, tevens praten we over het type mens dat je bent. Het is belangrijk in de homeopathie dat het ‘mensbeeld’ tezamen met je klacht het middel vormt.